L’equip

Matèria Verda treballa en xarxa, amb equips multidisciplinars integrats per professionals de reconegut prestigi nacional i internacional, especialitzats en investigació i desenvolupament de projectes medi ambientals, arquitectura i urbanisme, biodiversitat i gestió directa de les zones verdes.

A més a més, col·laboren amb Matèria Verda empreses especialitzades del sector. Tot plegat, permet dissenyar en cada ocasió, el perfil d’equip més idoni d’acord amb els projectes encarregats.

Antoni Falcón Vernis
President executiu de Matèria Verda, és el director i coordinador de l’equip de col·laboradors.

Mestre jardiner i tècnic especialista per l’Escola de Jardineria i Paisatge Nicolau M. Rubió i Tudurí, diplomat por l’Escola de Tècniques Hortícoles d’Orleans, diplomat per l’Escola de Paisatge de Versalles, i diplomat en Edafologia y Fitogenètica per la Universitat de Barcelona. Master en Función Gerencial en la Administraciones Locales i en Alta Direcció d’Empresa per l’Escola Superior d’Administració i Direcció d’Empreses.

En el camp de la docència, director de l’Escola Viver Castell de Sant Foix, professor del Master d’Arquitectura i Paisatge de la Universitat Politècnica de Catalunya i del curs de rehabilitació de jardins i parcs històrics de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Madrid. Autor de nombroses conferencies i ponències relacionades amb el verd urbà i la sostenibilitat de les zones verdes. La darrera conferència internacional ha estat a Strasbourg, el passat mes d’octubre, en la 4ª trobada europea d’arquitectes paisatgistes “Assises du Paysage”.

Autor de nombrosos articles en revistes especialitzades del sector. En l’actualitat, col·laborador fixe de les revistes PAISEA i PAISAJISMO. Director de la revista Barcelona Verda (1992-2001) Co-autor de diverses publicacions sobre la vegetació i els parcs i jardins de Barcelona. Recentment, autor del llibre “Espacios Verdes para una ciudad sostenible” editat per Gustavo Gili.

Llarga trajectòria professional en el sector dels espais verds públics com a director-gerent del Servei de Parcs i Jardins de Barcelona durant 16 anys i director de Centre Gestor del Parc de Montjuïc de l’Ajuntament de Barcelona. Com activitat professional en el sector privat, president de l’empresa Matèria Verda, consultoria de temes relacionats amb la gestió i projecte de zones verdes i jardins i director de les explotacions viveristiques de Santa & Cole Forestal (2004-2008) i Aurea Herbs & Trees.

Entre els treballs desenvolupats al llarg dels anys, autor dels projectes de restauració de Can Castelló i Jardins de la Tamarita de Barcelona i de nombrosos jardins privats (Urdangarin a Barcelona, Mercader a Cadaqués…) Col·laborador com assessor en els estudis d’arquitectura i paisatge, Miralles-Tagliabue per als projectes del parc de Diagonal Mar i la Universitat de Vigo, i l’estudi Lluis Millet per als projectes del Centre Multicultural de Manresa i del camp poliesportiu de Barberà del Vallès.

Membre del jurat de diferents concursos de projectes de parcs com, per exemple, el Nou jardí Botànic de Barcelona, el Parc Nou de Terrassa o els Cims de Montjuïc.